info MCO

Stichting Muziek Collectief Oirschot

KvK 62028960

NL06 RABO 0300 6563 94

Parallelweg 1A 5688 EH Oirschot
Emiel van Dijk (bestuur): 06 51047353

Algemene Voorwaarden MCO

-Muzieklessen, theorie en bandcoaching
Cultuuronderwijs op de basisschool
Maatschappelijk educatieve theatervoorstellingen

Stichting Muziek Collectief Oirschot heeft als doelstelling;
-het aanbieden en faciliteren van hoogwaardig muziekonderwijs;
-het (laten) verzorgen van workshops onder andere voor (basis) onderwijs;
-het (laten) verzorgen van uitvoeringen;
– het faciliteren van de samenwerking tussen docenten en het beheren van instrumenten en bijbehorende artikelen.

Daarbij speelt cultuureducatie een grote rol onder andere door middel van het organiseren van cultureel educatieve (theater en muziek) projecten gericht op kinderen en volwassenen.

Wie zijn wij?

Muzieklessen, theorie en bandcoaching

Je kunt bij ons terecht voor muzieklessen van HBO gediplomeerde muziekdocenten.
Wij bieden lessen aan voor de volgende instrumenten: gitaar, piano, keyboard, viool, slagwerk, trombone, fagot, hobo, dwarsfluit en saxofoon. Het maakt niet uit of je een beginner bent, al enige ervaring hebt, of gevorderd bent en je wilt jezelf nog wat verder ontwikkelen. Daarnaast bieden we mogelijkheden op het gebied van bandcoaching en lessen muziektheorie en gehoorscholing. Wil je graag meer informatie of lessen inplannen, neem dan even (vrijblijvend) contact met ons op door middel van de contactgegevens op deze website bij de aangeboden dienst van je keuze.
Les locaties: De Enck Oirschot,  De Klep Middelbeers

Cultuuronderwijs op de basisschool
Stichting Muziek Collectief Oirschot vindt het erg belangrijk dat kinderen op de basisschool kennis kunnen maken met kunst en cultuur. Op de basisschool wordt namelijk een fundament gelegd voor de culturele ontwikkeling van kinderen; het pad dat zij doorlopen van kennismaking met kunst en cultuur naar het ontwikkelen van de eigen talenten. Bovendien maakt de basisschool kunst en cultuur ook toegankelijk voor kinderen die dit van huis uit niet meekrijgen. Cultuureducatie levert een bijdrage aan de ontwikkeling van leergebiedoverstijgende vaardigheden zoals analyseren, evalueren en creëren. Cultuureducatie moet terug naar het hart van het onderwijs. Om de deskundigheid bij scholen en leraren te vergroten is de hulp van culturele instellingen gewenst. Culturele instellingen dienen meer samen te werken met elkaar en met het onderwijs; idealiter wordt het educatief aanbod in samenspraak met het onderwijs ontwikkeld. Stichting Muziek Collectief Oirschot wil hier graag op structurele wijze haar bijdrage aan leveren door – in samenspraak met de basisscholen en leraren – cultuuronderwijs in de vorm van theatervoorstellingen en workshops op maat aan te bieden.

Maatschappelijk educatieve theatervoorstellingen
Ook het ontwikkelen van educatieve theatervoorstellingen rondom maatschappelijke thema’s is één van de activiteiten van Stichting Muziek Collectief Oirschot. We vinden het belangrijk dat er op een luchtige manier aandacht is voor thema’s die er toe doen in het leven, maar waar niet iedereen gemakkelijk over praat of er goed mee om kan gaan. Soms willen we ook een maatschappelijke boodschap overbrengen aan het publiek. Voor het maken van deze voorstellingen werken we regelmatig samen met een creatief team dat per theaterproductie wordt aangevuld met een regisseur, tekstschrijver, choreograaf, componist en een vocal coach.

Cultuureducatie