Wie zijn wij?

Emiel van Dijk Emiel van Dijk
Emiel is in 1997 cum laude afgestudeerd voor uitvoerend musicus (Master) gitaar.
Hij heeft 4, door de internationale pers geprezen, akoestische gitaar CD’s uitgebracht.
Hierop is hij te horen met verschillende soorten akoestische gitaren: Nylon snarig, Staalsnarig, 12 snarig en flamenco gitaar.
Hij heeft vele composities geschreven in uiteenlopende stijlen (van Pop, Klassiek en Jazz tot wereldmuziek) en hij heeft ook verschillende compositie opdrachten gehad: zo componeerde Emiel in 2004 de muziek voor de muzikale verteltheatervoorstelling Echo’s uit het hart met tekst van Mia Verbeelen en Nilo Berrocal Vargas.
Hij heeft meer dan 10 jaar fingerstyle workshops geschreven voor het Gitaar Plus magazine en bladmuziek uitgegeven zoals de gitaar methode: Gitaarroute
Als solist is hij gevraagd bij vele orkesten en ensembles (bv: Philips Symfonisch Blaasorkest, Utrechts Kamerkoor).
Emiel speelde op internationale gitaarfestivals (o.a. Open String Osnabruck 2003) en als gast in concerten van o.a. Harry Sacksioni (2008) en Tommy Emmanuel (2010)
Hij speelde met eigen programma in o.a. de venue’s: Frits Philips, Concertzaal Tilburg, Paradox, Theater Pepijn, Theater de Enck, Theater Het Heerenlogement, Theater Gigant, Theater de Poorterij, Gitaarsalon, de Maaspoort.
Emiel van Dijk is geboren in 1971 te Best, Nederland. Hij begon op 10-jarige leeftijd met het spelen van gitaar. Vanaf 1985 had hij gitaarlessen van Jan v.d. Langenberg aan het Muziekinstituut Best-Oirschot. In 1989 behaalde hij de 1e prijs bij het TROMP Concours Klassiek voor scholieren van middelbare scholen uit Eindhoven en omgeving.
Vanaf 1990 studeerde hij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg zowel Klassiek gitaar (met Tom Burmanje en Hein Sanderink) en Jazz gitaar (met Peter Mingaars). Tijdens zijn studie heeft hij diverse masterclasses gevolgd bij o.a: David Russell, Leo Brouwer, Philip Catherine, Zoran Dukic en Michael Langer.
Naast zijn uitvoerende activiteiten geeft hij momenteel les, workshops en masterclasses.

Margret Engel,Margret Engel
geboren op 15 augustus 1974 te Tilburg.
Margret studeerde in 1998 af aan het conservatorium in Tilburg met als hoofdvak: klarinet DM.  Margret studeerde vervolgens zang jazz/pop aan het conservatorium in Alkmaar en volgde het 2e jaar van de MusicAllFactory te Tilburg. Ze was onder andere te zien in de theatervoorstelling ‘Prins en Ploes, de musical’ van Van Hoorne Events. Voor dit bedrijf was ze ook jaren actief als vocal coach en speelde in diverse dinershows.
Margret was tot 1 juli 2014 als docent klarinet en zang verbonden aan de muziekschool Pulz in Hilvarenbeek en omstreken. Daarna is Margret haar eigen lespraktijk gestart.
Als dirigent staat zij voor het koor ‘Andantino’ uit Biezenmortel en eerder ook voor het koor ‘Onvervalst’ uit Diessen.
Tevens is Margret al vele jaren de leadzangeres van de allround coverband Zappcode, The Usual Suspects, Duo Amuse en Vocaal Ensemble LEF. Hiervoor maakt ze ook de meeste arrangementen.
Samen met Mark van Lieshout ( bassist ) vormt Margret al 10 jaar duo amuse. Margret zingt hier en begeleidt zichzelf hierbij op piano.
Na haar studie zang heeft Margret nog diverse zanglessen gevolgd onder meer bij Paulien van Schaik ( conservatorium Tilburg ) en Harry Ruijl.
Margret speelt momenteel in diverse kortlopende kindervoorstellingen, musical in 1 dag en werkt regelmatig voor Myra de Groot Entertainment Producties.
Op scholen geeft ze regelmatig drama en zangworkshops.
De afgelopen jaren heeft Margret voor diverse projecten en musicals de vocal coaching gedaan: o.a. musical Echt…Scheiding!, musical Valse Liefde, musical Enkele reis, Nacht van de Proms concert, Harmonie Concordia uit Hilvarenbeek en nog diverse projecten.

Lonneke Schapendonk                      Lonneke Schapendonk
Geboren op 3 januari 1986, te Tilburg.
Lonneke Schapendonk studeerde juni 2007 af aan de opleiding Kunst & Economie, afstudeerrichting Theatermanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens haar opleiding werd zij in de gelegenheid gesteld reeds veel praktijkervaring op het gebied van projectmanagement op te doen voor theatervoorstellingen, (theater) festival en overige cultureel – zakelijke evenementen. Haar afstudeeropdracht voerde ze uit in opdracht van het Terschellings Oerol Festival.
Na haar afstuderen was Lonneke twee jaar werkzaam als coördinator van het landelijke festival De Accordeonslag en bij de Stichting Vrienden van het Gipsy Festival. Eind 2009 startte Lonneke haar eigen onderneming (LS Producties) waarmee ze zich richt op het organiseren van theaterproducties (voor zowel professionele als amateurgezelschappen), zakelijke projecten en culturele evenementen.
In het theaterseizoen 2014-2015 was Lonneke werkzaam voor Stardust Circus International als company manager bij de theatershow van Hans Klok in Nederland en daarna als projectmedewerker bij dezelfde show in Hannover, Duitsland. Voor Stichting Muziek Collectief Oirschot is Lonneke werkzaam als cultuurcoördinator en events manager; in overleg met basisscholen en bedrijven wordt vraag en aanbod op het gebied van cultuuronderwijs en educatie op elkaar afgestemd.