Emiel van Dijk

gitaarlesoirschot.nl
emielvandijk.nlEmiel van Dijk
06 51047353
Parallelweg 1a Oirschot, De Klep Middelbeers.

Emiel van Dijk heeft ruim 20 jaar ervaring met het geven van gitaarlessen.
Emiel is een specialist op de akoestische gitaar van Fingerstyle tot Klassiek en van Pop tot Flamenco.

Hij is uitvoerend actief als veelzijdig solo fingerstyle gitarist en heeft meerdere CD’s /albums uitgebracht. www.emielvandijk.nl Deze kennis en inspiratie draagt hij over in zijn gitaarlessen en workshops. Hij heeft een eigen gitaarmethode geschreven waar alle facetten van het gitaarspel aan bod komen. De methode is gericht om o.a. jonge kinderen een brede basis te geven waaruit ze zich verder kunnen ontwikkelen.
Meer dan 10 jaar heeft hij de maandelijkse workshop -Global Fingers- geschreven in het tijdschrift Gitaar Plus. Ook maakt hij eigen fingerstyle bewerkingen van actuele popnummers voor de lessen.

Emiel heeft Klassiek gitaar en Jazz (elektrisch) gitaar gestudeerd aan het Brabants Conservatorium. (docerend musicus, Bachelor in 1995). Emiel is in 1997 cum laude afgestudeerd voor uitvoerend musicus (Master) gitaar aan het Fontys Conservatorium.

Hij geeft momenteel les in Oirschot, Best, Middelbeers en Diessen/Hilvarenbeek.

Akoestisch Gitaarles
Tijdens de eerste jaren akoestisch gitaarles leer je allerlei stijlen muziek spelen: van klassiek tot pop, van blues tot flamenco, van reggea tot latin. Zo wordt je steeds handiger in het bespelen van je gitaar en leer je tevens bekende popnummers en ontdek je diverse muziekstijlen. Gevorderde leerlingen kunnen zich later meer specialiseren in richtingen als:- Fingerstyle: Ed Sheeran, Ben Howard, etc.
– Solo Fingerstyle: Tommy Emmanuel, Harry Sacksioni, Sungha Jung, Andy McKee
– Klassiek Gitaar: David Russel, John Williams, Julian Bream, Manuel Barrueco
– Flamenco: Paco de Lucia, Vicente Amigo, Paco Peña
– Zuid-Amerikaans: Baden Powell, Yamandu Costa, Marco Pereira.

Elektrisch gitaarles.guitars

Je leert pop en rock nummers begeleiden. Tegelijkertijd leer je de basis van het improviseren van een solo door het gebruik van pentatonische ladders. Zo kun je snel je favoriete nummers van Greenday, Muse etc. meespelen. Door middel van powerchords, eenvoudige pentatonische riffjes en solo’s leer je de basistechnieken van de elektrische gitaar.Verder gevorderde leerlingen kunnen zich specialiseren in richtingen als: Metal, Pop, Jazz, Blues, Rock, Funk. Op een meer gevorderd niveau is er een grote verscheidenheid aan akkoorden, slagtechnieken, plectrumtechnieken en begeleidingsritmes aan de orde. In solo’s wordt er naast de pentatoniek gebruik gemaakt van een scala aan toonladders (majeur, mineur en modale ladders ) waarbij ook een theoretische kennis wordt aangeboden.De elektrische gitaar is ook zeer geschikt in de combinatie met het spelen in een band. zie: Bandcoaching

Gitaarensemble
Door het jaar heen zijn er projecten waar het samenspel centraal staat.
Je speelt dan in een gitaarensemble.

Emiel van Dijk
Emiel is in 1997 cum laude afgestudeerd voor uitvoerend musicus (Master) gitaar.
Hij heeft 4, door de internationale pers geprezen, akoestische gitaar CD’s uitgebracht.
-2000 Blueprint (pluckrecords)
-2001 Across the Borders ( Acoustic Music Records Duitsland)
-2007 Rhythm of the Guitar mmv Onno Witte: Drums, Marco van Os: Bas
-2009 Stars in Orbit/Christmas Guitar mmv Onno Witte: Drums, Jacqueline Hamelink: Cello
Hierop is hij te horen met verschillende soorten akoestische gitaren: Nylon snarig, Staalsnarig, 12 snarig en flamenco gitaar.
Hij heeft vele composities geschreven in uiteenlopende stijlen (van Pop, Klassiek en Jazz tot wereldmuziek) en hij heeft ook verschillende compositie opdrachten gehad: zo componeerde Emiel in 2004 de muziek voor de muzikale verteltheatervoorstelling Echo’s uit het hart met tekst van Mia Verbeelen en Nilo Berrocal Vargas.
Emiel heeft meer dan 10 jaar fingerstyle workshops geschreven voor het Gitaar Plus magazine en bladmuziek uitgegeven zoals de gitaar methode: Gitaarroute
Als solist is hij gevraagd bij vele orkesten en ensembles (bv: Philips Symfonisch Blaasorkest, Utrechts Kamerkoor).
Emiel speelde op internationale gitaarfestivals (o.a. Open String Osnabruck 2003) en als gast in concerten van o.a. Harry Sacksioni (2008) en Tommy Emmanuel (2010)
Hij speelde met eigen programma in o.a. de venue’s: Frits Philips, Concertzaal Tilburg, Paradox, Theater Pepijn, Theater de Enck, Theater Het Heerenlogement, Theater Gigant, Theater de Poorterij, Gitaarsalon, Stadthalle Osnabruck, de Maaspoort.
Emiel van Dijk is geboren in 1971 te Best, Nederland. Hij begon op 10-jarige leeftijd met het spelen van gitaar. Vanaf 1985 had hij gitaarlessen van Jan v.d. Langenberg aan het Muziekinstituut Best-Oirschot. In 1989 behaalde hij de 1e prijs bij het TROMP Concours Klassiek voor scholieren van middelbare scholen uit Eindhoven en omgeving.
Vanaf 1990 studeerde hij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg zowel Klassiek gitaar (met Tom Burmanje en Hein Sanderink) en Jazz gitaar (met Peter Mingaars). Tijdens zijn studie heeft hij diverse masterclasses gevolgd bij o.a: David Russell, Leo Brouwer, Philip Catherine, Zoran Dukic en Michael Langer.
Naast zijn uitvoerende activiteiten geeft hij momenteel les, workshops en masterclasses.