Sabien Canton, harp

sabiencanton@yahoo.com   www.harpologie.com

Ook betoverd door de harp?

Hij is mooi om te horen. Hij is prachtig om te zien. Maar het aller,- állerleukste is natuurlijk om de harp te bespelen! Dat gaat je nooit vervelen!!

De harp leent zich voor veel verschillende stijlen muziek: klassieke muziek, latin, popmuziek en het begeleiden van andere instrumenten of zang.

Ik geef individuele harplessen aan leerlingen vanaf groep 3 tot volwassenen, beginners, conservatoriumstudenten en iedereen die nieuwsgierig is naar muziek. Centraal staat altijd de lol in het muziek maken en het gebruiken van je fantasie. Maar om dat écht goed te kunnen heb je natuurlijk een ontspannen en stabiele techniek nodig. Notenlezen is niet verplicht, maar voor sommige stijlen wel handig.

De harplessen zijn wekelijks op donderdag in mijn particuliere muziekstudio, Karel Doormanlaan Oirschot. Er wordt gewerkt met  tien lessenkaarten (10 individuele lessen van 30 minuten) à 210 euro. Mocht een les niet door gaan vanwege ziekte of verlof dan wordt deze les niet afgetekend of verzet.

Muziekles is maatwerk, dus mocht u vragen of suggesties hebben over de lesmogelijkheden dan kunt u altijd contact opnemen via sabiencanton@yahoo.com

Hoewel ik individuele lessen geef, vind ik samenspelen het belangrijkste dat er is. En dus organiseer ik (vaak met collegae) veel extra’s zoals groepslessen, voorspeelavonden, harpuitjes, workshops, harp college, harporkest etc.

Sabien Canton (1976) studeerde docerend en uitvoerend musicus aan het conservatorium bij Ernestine Stoop (Tilburg) en Catherine Michel (Parijs).

Sabien is de vaste harpiste van het Zeeuws Orkest en van Insomnio, ensemble voor hedendaagse muziek. Met hun reisde ze over de hele wereld (Finland, Italië, Hongkong, Shanghai, Zuidafrika etc).

Als docente was Sabien tot 2016 verbonden aan het Fontys Conservatorium waar zij methodiek, groepsles en hoofdvakles gaf. Sinds 1992 werkt Sabien aan Het Kunstpodium te Dongen waar ze harples geeft en de Jong Talent Klas coacht.

In 2004 verscheen haar harpmethode Harpologie. Harpologie deel 1, 2, Intro, Duetten, de Notenkraker en Dromen zijn inmiddels in vier talen vertaald en in een groot gedeelte van Europa te koop. Sabien is erg geëngageerd met de Nederlandse cultuur en de harp in het bijzonder: zij was jaren redactielid van het Nederlands Harp Bulletin en is artistiek betrokken bij het Dutch Harp Festival.