Sabien Canton, piano en harp

sabiencanton@yahoo.com

Al op vijfjarige leeftijd zat Sabien achter de piano, en de liefde voor muziek is alleen maar groter geworden. Ze studeerde af als docerend musicus (harp met aantekening piano) en uitvoerend musicus (harp) aan het Fontys Conservatorium. Als docent was Sabien tot 2016 verbonden aan het Fontys Conservatorium waar zij methodiek, groepsles en hoofdvakles harp gaf. Tussen 1992 – 2019 werkte Sabien aan Het Kunstpodium te Dongen waar ze muziekles gaf en de Jong Talent Klas coachte. In 2019 zette ze haar eigen lespraktijk op in Oirschot. Als uitvoerder reist Sabien de wereld over met ensemble Insomnio en haar eigen trio TriDalí. Sabien is de maker van de bekende methode Harpologie.

Wil jij piano leren spelen? Kom een keertje proberen!

Ik geef individuele lessen aan leerlingen vanaf groep 3 tot volwassenen, aan iedereen die nieuwsgierig is naar muziek. Centraal staat altijd de lol in het muziek maken en het gebruiken van je fantasie. Maar om dat écht goed te kunnen heb je natuurlijk een ontspannen en stabiele techniek nodig. Notenlezen is niet verplicht, maar voor sommige stijlen onmisbaar.

De muzieklessen zijn wekelijks op maandag en donderdag in de particuliere muziekstudio, Karel Doormanlaan Oirschot. Hier staan onder andere 1 piano, 2 keyboards en een vleugel. Er wordt gewerkt met tien lessenkaarten (10 individuele lessen van 30 minuten) à 210 euro. Mocht een les niet door gaan vanwege ziekte of verlof dan wordt deze les niet afgetekend of verzet. Muziekles is maatwerk, dus mocht je vragen of suggesties hebben over de lesmogelijkheden dan kun je altijd contact opnemen via sabiencanton@yahoo.com

Hoewel ik individuele lessen geef, vind ik samenspelen het belangrijkste dat er is. Zo sluit ik ieder blok af met een week samenspel en organiseer ik (vaak met collegae) veel extra’s zoals groepslessen, voorspeelavonden, kerst singalongs, workshops, broertjes en zusjesconcerten, muzikale fietsroutes, spelletjesmiddagen, tuinconcerten etc.