Wouter De Winne

(+31) 0621597732
wouterdewinne.be
info@wouterdewinne.be

werd geboren te Gent (België) op 19-09-1986.

Hij begon zijn muziekstudie op 6- jarige leeftijd aan de jeugdmuziekschool te Oostakker.

Op 8-jarige leeftijd ging hij naar de academie te Gentbrugge waar hij slagwerk volgde bij Mark Lambert.

Op 15- jarige leeftijd besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken en startte hij aan de Kunsthumaniora te Gent waar hij slagwerkles volgde bij Wim Lasoen en Wim De Vlaeminck. In deze periode was hij actief in Jemoo (Jeugd en Muziek orkest Oost-Vlaanderen) en EUSO (Euregion Symphonic Orchestra). In juni 2005 studeerde hij af aan de Kunsthumaniora te Gent met grootste onderscheiding voor slagwerk. In september 2005 startte Wouter aan het conservatorium te Tilburg waar hij les kreeg van Arnold Marinissen en Marcel Andriessen (mallets), Peter De Vries (percussie en orkest), Frans van Grinsven (jazz improvisatie). In hetzelfde conservatorium studeerde hij af voor het steunvak piano in 2007 bij Remco Khüne met grootste onderscheiding. In juni 2009 behaalde hij het minor-diploma Directie en in juni 2011 studeerde hij af als Master Slagwerk en Educatie met Grote Onderscheiding. Hij genoot masterclasses bij Evelyn Glennie, Keiko Abe, Emanuel Sejourné, Momoko Kamiya, D’Arcy Gray, Raymond Curfs, en Triloc Gurtu.

Wouter speelde vanaf 2006 als freelancer bij: het Tilburgs Begeleidingsorkest (TBO), Musica ad Rhenum, het Arnold Marinissen Traces Ensemble, F.C. Jongbloed, de Nederlandse Reisopera, het Zuid-Nederlands Begleidingsorkest, de Vlaamse Opera, Magogo Kamerorkest, Spectra Ensemble, Luna Park Ensemble, Het Orkest van het Oosten.

Hij maakte opnames voor radio 4 (Nederland) en WDR (Duitsland). Wouter speelde op diverse (slagwerk-) festivals zowel solo, duo, als in kamermuziek verband.

Wouter is momenteel slagwerkdocent en dirigent bij:

Percussiegroep “Afslag Ulicoten” (Ulicoten)

Harmonie St Cecilia (Chaam)

Drumband “De Vriendschap” (Middelbeers)

Harmonie Oefening en Uitspanning (Goirle)

Slagwerkgroep Showorkest Harmonie Fortissimo (Venlo)

Slagwerkgroep Sint Caecilia (Volkel)