Orkesten

Schoolorkest De Beerze:
Repetitie iedere dinsdag van 15:15-16:00 uur in BS De Beerze:  St Jorisstraat 1, 5091 SC in Middelbeers.
Gratis toegankelijk voor alle kinderen van de basisschool op voorwaarde dat je instrumentles hebt van een bevoegd docent. Geschikt voor ieder niveau en alle instrumenten. Momenteel zitten er 14 basisschool kinderen in het orkest woonachtig in Oostelbeers, Middelbeers en Spoordonk. De instrumentbezetting is nu: drums, gitaar, keyboard, piano, viool, saxofoon, klarinet, dwarsfluit, trompet en trombone. Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te doen of om een tijdje te proberen. Partijen worden aangepast aan het niveau en samenspelen in het Schoolorkest wordt van harte ondersteund door directie van basisschool De Beerze.
Met veel plezier wordt onder leiding van muziekdocente Lia Koolmees gewerkt aan samenspelen en instuderen van leuk repertoire. In de sinterklaas en kerstperiode treden ze op als sinterklaas- en kerstorkest. Ook treedt het Schoolorkest op bij het opluisteren van schoolactiviteiten. De organisatie is in samenwerking met harmonie en Slagwerkgroep De Vriendschap. 
 
Leerlingenorkest De Jonge Vrienden:
Repetitie iedere dinsdag van 18.45- 19.30 uur in De Klep: Sportparklaan 4,. 5091 EM Middelbeers.
Gratis toegankelijk en geschikt zowel voor middelbare scholieren als volwassenen. Het repertoire is voor blazers en slagwerk, maar kan in overleg aangepast worden voor andere instrumenten. Minimaal niveau is vanaf ongeveer 1 jaar les van een bevoegd muziekdocent. Er wordt met veel enthousiasme en plezier gewerkt naar ongeveer 4 uitvoeringen per jaar. Er is een nauwe samenwerking met muzikanten van Harmonie en slagwerkgroep De Vriendschap. De muzikale leiding is in handen van dirigente Lia Koolmees
 
Lia Koolmees
06-46655192
liakoolmees@online.nl