Stichting Muziek Collectief Oirschot vindt het erg belangrijk dat kinderen op de basisschool kennis kunnen maken met kunst en cultuur. Op de basisschool wordt namelijk een fundament gelegd voor de culturele ontwikkeling van kinderen; het pad dat zij doorlopen van kennismaking met kunst en cultuur naar het ontwikkelen van de eigen talenten. Bovendien maakt de basisschool kunst en cultuur ook toegankelijk voor kinderen die dit van huis uit niet meekrijgen. Cultuureducatie levert een bijdrage aan de ontwikkeling van leergebiedoverstijgende vaardigheden zoals analyseren, evalueren en creëren. Cultuureducatie moet daarom terug naar het hart van het onderwijs. Om de deskundigheid bij scholen en leraren te vergroten is de hulp van culturele instellingen gewenst. Culturele instellingen dienen meer samen te werken met elkaar en met het onderwijs; idealiter wordt het educatief aanbod in samenspraak met het onderwijs ontwikkeld. Stichting Muziek Collectief Oirschot wil hier graag op structurele wijze haar bijdrage aan leveren.

Twee kindervoorstellingen: Professor Ikke’ en ‘Wereld zonder Wifi’
Voor de Kinderboekenweek 2015 ‘Raar maar waar!’ én het basisschoolseizoen 2015-2016 heeft Stichting Muziek Collectief Oirschot twee voorstellingen voor kinderen van basisscholen ontwikkeld:

Voor groep 1 t/m 4: voorstelling ‘Professor Ikke’   (over een straat die ineens een speeltuin werd…)
Voor groep 5 t/m 8: voorstelling “Wereld zonder Wifi’ (als de techniek je in de steek laat…)
Duur per voorstelling: 50 minuten.

Margret Engel en Sietske Oosthout spelen twee interactieve, muzikale en educatieve voorstellingen over weetjes. De Zelfbenoemde Uitvinder en zijn veel slimmere assistent werken aan verschillende apparaten die de problemen in onze samenleving moeten oplossen. Die oplossing is veel eenvoudiger dan De Zelfbenoemde Uitvinder denkt…

Twee voorstellingen over het thema natuur, techniek & wetenschap, over logisch denken en onlogische oplossingen, over naar elkaar luisteren en samenwerken.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7gQi6afwxSg&sns=em
Script: Ko de Laat.
Spel: Margret Engel en Sietske Oosthout.
Muziek: Margret Engel (piano) en Mark van Lieshout (basgitaar)

Workshops op maat
Naast de twee kindervoorstellingen is het ook mogelijk om workshops bij Stichting Muziek Collectief Oirschot aan te vragen. Onze workshops kunnen naar uw wensen worden afgestemd en laten de kinderen op een leuke,speelse wijze proeven van zingen, bewegen en acteren. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te inventariseren. Neem (vrijblijvend) contact met ons op!

Meer informatie & boekingen:
Lonneke Schapendonk
E-mail: info@lsproducties.nl
Telefoon: 06 – 52 16 29 76 (gelieve de voicemail in te spreken of na 19.00 uur te bellen)
of bel Margret Engel; tel. 06 – 42 87 84 64