Seizoen 2015 – 2016kindervoorstelling

Professor Ikke”
(voorstelling gericht op de kinderen van de onderbouw van de basisscholen)

Over een straat die ineens een speeltuin werd…

Onze twee hoofdpersonen worden op een dag wakker en zien dat hun straat opengebroken is. Tegels en asfalt hebben plaatsgemaakt voor een enorme zandvlakte. Zodra ze van hun verbazing bekomen zijn beginnen ze onmiddellijk plannen te ontvouwen voor het nieuwe terrein. Maar waar de één ontwerpen maakt voor speeltuinen en voetbalvelden, gaat de ander ter plekke spelen en dingen verzinnen met het zand en het andere materiaal dat voorhanden is. Het kan allemaal nu de straat een grote zandbak is en er geen auto’s meer doorheen rijden. Ze zijn het nergens over eens en houden zich afzonderlijk bezig met het nieuw verworven speelterrein. Totdat ze horen dat het geen grote zandbak zal blijven, maar weer gewoon steen en asfalt gaat worden. Samen besluiten ze om iets te bedenken voor het behoud van het speelterrein. Er worden allerlei plannen gesmeed en uitvindingen bedacht, maar uiteindelijk komen ze tot de conclusie dat je altijd en overal kunt spelen met de dingen om je heen, als je maar genoeg fantasie hebt. Tegelijkertijd is er ook praktisch inzicht ontstaan. Het leukste is natuurlijk als ze dat net wat minder hebben dan de kinderen (het publiek) zelf. Dit is een verhaallijn waarin natuur, techniek en wetenschap in verschillende verschijningsvormen als vanzelf bijeen komen, zonder dat het voortdurend expliciet benoemd hoeft te worden. De personages denken vanuit het fantasievolle perspectief van kinderen in de onderbouwleeftijd. Het biedt tevens gelegenheid om educatieve informatie over technische zaken op een begrijpelijk leeftijd gerelateerd niveau erin te verwerken.

“Wereld zonder Wifi”
(voorstelling gericht op de kinderen van de bovenbouw van de basisscholen)

Onze hoofdpersonages zijn in deze voorstelling wel dezelfde personen zoals in de voorstelling “Professor Ikke”, maar dan verwikkeld in een meer realistisch avontuur en meer handelend vanuit een realistische kijk, zoals dat eerder bij de bovenbouwleeftijdsgroep past.

Onze personages zijn zeer thuis in alle incarnaties van de computer (laptop, tablet, iPad, smartphone, PC et cetera). Ze zijn samen aan een project bezig over de natuur en halen alles van hun computerachtige apparaten af. Leren over de natuur met technische hulpmiddelen dus. Een contradictio in terminis. Maar dan komt er een grote stroomstoring. Alle elektriciteit (met of zonder draad) valt uit, incl. WiFi-verbindingen. De deadline van hun project nadert en ze moeten nu toch echt op een andere manier aan hun kennis zien te komen. Er volgt nu een zwerftocht langs verschillende offline mogelijkheden. Encyclopedieën in een boekenkast op zolder, de bibliotheek (voor zover toegankelijk door die stroomstoring) en, voor het eerst in hun wizzkid bestaan, de echte natuur in om te determineren waarnaar ze op zoek zijn.

Na vele tevergeefse omzwervingen die hen nog steeds niet het antwoord op hun vraag heeft opgeleverd, blijkt dat antwoord gewoon bij hen in de achtertuin te vinden…

Ook in deze voorstelling wordt gerefereerd aan logisch denken en onlogische oplossingen.
Een mooie extra laag in het verhaal is dat de twee personages, net als in de voorstelling “Professor Ikke” wederom elkaars tegenpolen zijn en door dit avontuur op elkaar aangewezen zijn waardoor hun samenwerking/onderlinge contact ook verbeterd. Bij dit verhaal zijn talloze thema gerelateerde teksten mogelijk (liedjes over stroomstoringen en hoe daar mee om te gaan, liedjes over online zoeken, maar dus ook liedjes over de natuur die zij voor het eerst gaan verkennen en vooral van het internet kennen). De educatieve elementen worden op speelse wijze in deze liedjes/dialogen verwerkt zonder dat het er te dik bovenop ligt.

Prijs per voorstelling: € 561,00 excl. 21% btw

Niet opgenomen in deze prijs zijn eventuele kosten voor:
-Parkeergelegenheid (indien het betaald parkeren is nabij de school / speellocatie)
-Zaal en stoelen (maximaal 150 leerlingen per voorstelling), meer mag ook, maar dan graag vooraf overleg)
-Drankjes (koffie/thee, water) voor het gezelschap (klein gezelschap van 3 tot 5 personen)
-Reiskosten gezelschap (het gezelschap komt uit Tilburg en nabije omgeving)
-Workshops (optioneel)

Creatief team & organisatie
Script en creatieve vormgeving: Ko de Laat 
Muziek: Margret Engel (piano), Mark van Lieshout (basgitaar)
Spel en zang: Sietske Oosthout, Margret Engel
Cultuurcoördinator / events manager: Lonneke Schapendonk

Wilt u alvast een voorproefje van de voorstelling?
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7gQi6afwxSg&sns=em

Meer informatie & boekingen:
Lonneke Schapendonk
E-mail: info@lsproducties.nl
Telefoon: 06 – 52 16 29 76 (gelieve de voicemail in te spreken of na 19.00 uur te bellen)
of bel Margret Engel; tel. 06 – 42 87 84 64