Ko de Laat   Ko de Laat
Geboren 27 september 1969 te Tilburg.

Ko de Laat is de schrijver van de kindervoorstellingen “Professor Ikke” en “Wereld zonder Wifi” voor Stichting Muziek Collectief Oirschot.

Door de jaren heen was hij als auteur of medeauteur betrokken bij twaalf theaterproducties, voor zowel kinderen als volwassenen. Ook was hij dramaturg bij Studio 52nd Street (theaterproject voor kinderen uit Amsterdamse achterstandswijken) en gaf hij als dichter gastlessen en voordrachten voor zowel de onderbouw als de bovenbouw van basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Het theaterwerk van Ko de Laat kenmerkt zich door een solide techniek, gepaard aan verrassende invalshoeken en een sterk inlevingsvermogen in zijn personages.

Zijn theaterteksten werden vier jaar achtereen bekroond bij wedstrijden van het Amsterdams Kleinkunst Festival , terwijl Ko de Laat als dichter en performer ook diverse prijzen en ereplaatsen in de wacht sleepte. Hij schreef teksten voor o.a. Rik Hoogendoorn, Sandra Timmerman, Doris Baaten, Richard Spijkers en Ellen Evers. Zijn gedichten waren diverse malen te horen op o.a. Omroep Brabant, Omroep Zeeland, Q Music en Radio 1. Met zijn kinderrepertoire (o.m. terug te vinden in Okki en Querido’s Poëziespektakel) zijn inmiddels meerdere lichtingen basisscholieren opgegroeid.